درود خدمت همهی شما عزیزان و همراهان یارا آیتی. امروز هم با یکی از مباحث بسیار کاربردی در زمینه طراحی وب و سئو یعنی افزایش سرعت بارگذاری وب سایت، همراه شماییم. اما از این پس قرار است دربارهی افزایش سرعت بارگذاری وب سایت وردپرسی درخدمت شما باشیم. حال ممکن است این سوال بوجود بیاید که چرا میخواهیم روشهای افزایش سرعت سایت وردپرسی را پیش ببریم ؟
نکته اینجاست که وردپرس یکی از محبوبترین و قدرتمندترین سیستمهای مدیریت محتوایی است که بسیاری از طراحان وب نسبت به آن ارادت خاصی دارند! از این رو بیشتر وب سایتهایی که طراحی میشوند وردپرسی هستند. در جلسه اول از این مجموعه خواندیم که افزایش سرعت بارگذاری وب سایت باعث بهبود رتبهی سئو و تعامل بهتر وب سایت با کاربر میشود. در جلسه دوم از این مجموعه نیز به بررسی تعدادی از روشهای عمومی افزایش سرعت بارگذاری انواع وبسایت پرداختیم. در ادامهی این مقاله همراه ما باشید تا روشهای بهینه سازی و افزایش سرعت سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بررسی کنیم.
از ذخیره سازی مطالب غیر ضروری بپرهیزید
بهتر است بصورت کامل تمامی محتوایی که مورد استفاده قرار نمیگیرند را حذف کنید. این کار تنها با انتقال نوشتهها، برگهها، کامنتها و… به زباله دان وردپرس انجام نمیشود و بهتر است این محتوای اضافی را برای همیشه از زباله دان پاک کنید. این فرایند باعث پاکسازی دیتابیس از مطالب غیر ضروری میشود و سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات توسط وردپرس را به شدت افزایش میدهد.
پاکسازی پلاگینهای غیر ضروری
این فرایند همچنین به نوعی به افزایش امنیت وبسایت شما کمک میکند زیرا هر افزونه اضافه ممکن است خطا، آسیب پذیری و یا سایر خطرات امنیتی را به دنبال داشته باشد. بنابراین بهتر است از نگهداری آنها خودداری نماییم.
از قالب های بهینه استفاده کنید
بهتر است از قالبهایی استفاده کنید که طراح آن، حداقل موارد و نکات بهینه سازی مانند کد نویسی تمیز؛ ساده و صحیح، عدم استفاده از استایل های پیچیده و کتاب خانه های سنگین را درنظر گرفته باشد. یا حدالامکان اگر توانایی این مورد را دارید بهتر است قالب اختصاصی خودتان را برای وردپرس طراحی کنید و دقت داشته باشید که برای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت وردپرسی، استفاده از قالب بهینه و سبک، نکته بسیار مهمی است.
پاکسازی قالب های اضافی
بهتر است جهت سبکتر شدن دیتابیس و کاهش تعداد فایلهای موجود در هاست، قالبهایی را که مورد استفاده قرار نمیگیرند را حذف کنید. این کار باعث میشود هسته وردپرس پردازشهای مربوط به خواند فایلهای پوستههای اضافی را دربرنگیرد و مراقب بروزرسانی و امینت آنها نیز نباشد. بنابراین بهتر است از نصب و یا نگهداشتن قالبهای اضافی و غیر قابل استفاده بپرهیزیم تا سرعت بارگذاری وردپرس را افزایش دهیم.
پاکسازی دموی قالب ها
خیلی از دوستانی که به تازگی وارد دنیای طراحی وب توسط وردپرس شدهاند از قالبهای آماده برای راه اندازی وب سایت خود، استفاده میکنند. این قالبها یک سری محتوای از پیش آماده شده (دمو) در اختیار کاربر قرا میدهند تا وب سایت به همان صورتی که در پیش نمایش وجود داشت برای طراح بارگذاری شود. بسیاری از این دوستان پس از تکمیل کانفیگ وب سایت و قرار دادن محتوای خود، این دموها را پاکسازی نمیکنند. اما چرا؟ دلیل این مسئله را هیچکس نمیداند!
به شدت به شما پیشنهاد میکنیم دموهای اضافی را بصورت کامل پاک کنید تا علاوه بر کاهش حجم مصرفی هاست، سرعت بارگذاری وب سایت وردپرسی شما به شدت افزایش یابد. این دموها ممکن است برگهها، نوشتهها، فایلهای رسانه، نمونه کارهاو… باشند.
از اینکه در خواندن سومین قسمت از مقالهی “چگونه سرعت بارگذاری وب سایت وردپرسی خود را افزایش دهیم؟!” همراه ما بودید بسیار متشکریم. چنانچه دراین خصوص سوالی داشتید کافیست در انتهای این صفحه و در بخش نظرات بیان کنید. همچنین باید بگوییم این مجموعه ادامه خواهد داشت و در قسمت های بعدی دربارهی افزایش سرعت بارگذاری وب سایت بیشتر صحبت خواهیم کرد…