باسلام و درود خدمت همهی شما عزیزان و همراهان یارا آیتی. در این آموزش میخواهیم دربارهی افزایش سرعت بارگذاری وب سایت صحبت کنیم. اما قبل از هرچیز باید بدانیم اگر سرعت بارگذاری وب سایت ما بیشتر شود، چه مزیت هایی دارد؟!
ابتدا این مورد را بررسی کنیم که افزایش سرعت بارگذاری وب سایت یا درواقع کم کردن مدت زمان بارگذاری وب سایت با رعایت مجموعه ای از استانداردهای فنی بدست خواهد آمد و در نتیجه اولین مزیت افزایش سرعت این خواهد بود که موتورهای جستجو، رتبه بهتری به وب سایت شما میدهند. از طرفی زمانی که کاربر میخواهد وب سایت شما را مشاهده کند، با یک وب سایت حوصله سر بر و کند مواجه نمیشود و در نتیجه تجربهی کاربری خوبی را بدست میآورد.
حال که اندکی دربارهی مزیتهای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت دانستیم قرار است به بررسی روش های انجام آن بپردازیم پس در ادامه ی این آموزش همراه ما باشید.
گام اول : انتخاب هاست مناسب
ابتدایی ترین و اولین گام برای داشتن یک وب سایت سریع استفاده از هاست ها و میزبان هایی است که قدرتمندتر هستند. میزبان های خوب از سرور هایی با تراکم پایینتر برای اجاره به شما استفاده کنند. برای مثال یک سرور هاست اشتراکی مناسب و پرسرعت باید حداکثر تراکم ۱۰۰ الی حداکثر ۳۰۰ کاربر را میزبانی کند. همچنین یک میزبان خوب باید از تجهیزات اختصاصی، بروز و باکیفیتی استفاده کرده باشد.
گام دوم : لوکیشن یا محل قرارگیری سرور
بسیاری از دوستان تصور میکنند هاستهای اشتراکی اگر محل میزبانیشان خارج از کشور باشد وب سایت آنها سریعتر یا پایدارتر خواهد بود. درحالی که پیشنهاد ما به شما، این است که اگر اسکریپت و یا سیستم مدیریت محتوای شما از قابلیتهایی که در ایران تحریم نیست استفاده میکند، محل هاست خود را ایران انتخاب کنید. نزدیکتر بودن سرور به کاربران فارسی زبان، باعث میشود سرعت فراخوانی وب سایت شما بسیار بیشتر شود. اما اگر نیاز به پایداری بالاتری دارید باید گفت این مسئله کاملا بدست میزبان شماست. برای مثال ما در سرویسهای میزبانی وب یارا آیتی با استفاده از کلاسترینگ و متدهای بروز مجازی سازی درکنار استفاده از تجهیزات کاملا اختصاصی و همچنین استفاده از متدهای ایمن و بروز ذخیره سازی، پایداری اطلاعات و آپتایم هاستها را ضمانت کرده ایم.
گام سوم : انتخاب وب سرور مناسب
استفاده از وب سرور مناسب و قدرتمند برای یک وب سایت پربازدید و یا حرفهای و سنگین نقش بسیار کلیدی را در افزایش سرعت بارگذاری وب سایت شما ایفا میکند. برای مثال ما برای وب سایت های وردپرسی یا فروشگاههای آنلاین بزرگ که زبان پایه برنامه نویسی آنها PHP است استفاده از هاست هایی را پیشنهاد میکنیم که از وب سرور لایت اسپید قدرت گرفته اند. البته این مسئله بازهم به نوعی به میزبان شما مرتبط خواهد شد که چگونه این وب سرور را لایسنس یا کانفیگ کرده باشد.
گام چهارم : استفاده از شبکههای توزیع محتوا
شبکههای توزیع محتوا یا CDN ها در افزایش سرعت بارگذاری وب سایت شما نقش یک جادوگر را ایفا میکنند! این شبکهها با استفاده از مکانیزمهای کشینگ و ذخیره سازی صفحات وب سایت شما در لوکیشنهای مختلف، سرعت فراخوانی وب سایت شما را فوق العاده بالاببرند.
البته استفاده از شبکههای توزیع محتوا مزایای دیگری همچون افزایش امنیت وب سایت و جلوگیری از حملات DOS و DDOS نیز دارند. همچنین تاحدودی برای بهبود رتبهی سئوی شما نیز تاثیرگذار خواهند بود.
گام پنجم : استفاده از پلاگینها و متد کشینگ
اگر بخواهیم چند نمونه از این پلاگینها را برای وب سایتهای وردپرسی معرفی کنیم میتوانیم پلاگین کش لایت اسپید و یا پلاگین وردپرس راکت را نام ببریم که هردو از قدرتمندترین و حرفهای ترین پلاگین های کشینگ برای وردپرس میباشند.
نکته : لازم به ذکر است نصب و استفاده از تمامی قابلیتهای پلاگین وردپرس راکت نیازمد هزینه میباشد اما اگر از هاست وردپرس، ای-کامرس و یا لینوکس حرفهای یارا آیتی استفاده میکنید میتوانید پلاگین کش لایت اسپید را بصورت رایگان نصب کرده و از تمامی قابلیتهای آن استفاده کنید.
از این که در خواندن مقالهی “چگونه یک وب سایت ایمن داشته باشیم؟!” همراه ما بودید بسیار متشکریم. چنانچه دراین خصوص سوالی داشتید کافیست هماکنون در انتهای این صفحه و در بخش نظرات بیان کنید. همچنین باید بگوییم این مجموعه ادامه خواهد داشت و در قسمت های بعدی دربارهی افزایش سرعت بارگذاری وب سایت بیشتر صحبت خواهیم کرد…