با سلام و درود خدمت همهی شما دوستان و همراهان وب سایت یارا آی تی. امروز در مرکز آموزش، همراه شماییم تا به بررسی تفاوتهای هاست ایران و خارج پرداخته و بدانیم که انتخاب درست هاست بر اساس محل قرارگیری سرور فیزیکی چه اهمیتی برایمان دارد. همچنین خوشحال میشویم در ادامهی این مقاله همراه ما بوده و تجربیات خود را نیز در انتهای همین صفحه به اشتراک بگذارید…
سرویسهای میزبانی وب ایران و خارج از ایران
پیش از این که به بررسی معنا و مفهوم هاست ایران یا خارج از ایران بپردازیم، باید بدانیم هاست چیست. اگر بخواهیم واژهی هاست را در دنیای طراحی و میزبانی وب به زبان ساده توصیف کنیم، باید بگوییم یک هاست بخشی از یک کامپیوتر یا سرور فیزیکی بسیار قدرتمند بوده که پیش نیازهای راه اندازی و نمایش یک وب سایت را فراهم میکند. هاستها براساس کاربردهای گوناگون انواع مختلفی دارند که ما در مقالهی “انواع هاست و سرویس میزبانی وب در ایران” به بررسی سطحی آنها پرداختهایم. اما یکی از دسته بندیهای معروفی که برای یک سرویس میزبانی وجود دارد، سرویسهای ایران یا خارج از ایران است.
هاست ایران به هاستی گفته میشود که محل قرارگیری سرور فیزیکی آن، ایران بوده و آدرس آی پی سرورها نیز مرتبط با همین کشور باشد. در طرف مقابل، سرور هاستهای خارج از ایران ممکن است در دیتاسنترهای معروف اروپا همانند هتزنر، OVH و… یا دیتاسنترهای قارهی آمریکا میزبانی شده باشد. اما سوال اینجاست هاستهای داخل ایران و خارج، چه تفاوتهایی دارند؟!
هاست ایران و هاست خارج چه تفاوت هایی دارند؟
درحالت کلی باید گفت هر دو سرویس میتوانند نیازهای کاربران را بصورت کامل برطرف کنند. این یعنی هر دو، سرویسهای موردنیاز برای راه اندازی یک وب سایت را پشتیبانی کرده و میتوانند بدون اختلال وب سایت شما را جهت مشاهدهی کاربران در دسترس قرار دهند. اما اصلیترین تفاوتی که میتوان بین این دو نوع هاست بیان نمود، این است که سرویسهای میزبانی خارج از کشور برای میزبانی وب سایتهایی مناسباند که عموم بازدیدکنندگان آن خارج از کشور حضور داشته و هاستهای داخلی بیشتر مناسب وبسایت هاییاند که بازدیدکنندگان آنها داخلی است.
کمی دست نگهدارید! موردی که ذکر شد تمامیت ماجرا را تفسیر نمیکند! و حتما با خواندن مطالب فوق سوالهای زیادی پیش آمده! برای مثال : اگر اسکریپت یا پلاگینی داشتیم که در کشور ایران تحریم بود، درحالی که اکثر بازدیدکنندگان آن، ایرانی بودند، باید چه کنیم؟! در پاسخ به این سوال باید گفت چنین شرایطی حکم میکند که از میزبانهای خارج از کشور، برای راه اندازی وب سایت خود استفاده کنیم. اما آیا تصمیم گیری دربارهی انتخاب این سرویسها با چنین ملاکهایی کار درستی است؟ قطعا خیر! به ادامهی این مقاله توجه کنید…
مزایا و معایب هاست ایران
همانطور که گفته شد هاست ایران، هاستی است که سرور اصلی آن، درون ایران میزبانی شود. قطعا یکی از مشکلاتی که هنگام راه اندازی برخی وب سایتها، روی هاستهای ایرانی، با آن مواجه هستیم، تحریم آی پی ها و برخی سرویسها برای ایرانیهاست. همچنین مشکلاتی مانند محدودیت ترافیک یا هزینهی بالای ترافیک نامحدود، ممکن است برای برخی از کاربران سنگین باشد اما باید توجه داشت سرویسهای ایران برخلاف سرویسهایی که خارج از کشور مدیریت میشوند، از پایداری قیمتی بسیار بالاتری برخوردارند و مدام دچار تغییرات قیمتی آنها نیستیم.
ازطرفی بعلت نزدیکتر بودن محل سرور فیزیکی با کاربران ایرانی، سرعت بارگذاری صفحات نیز افزایش مییابند. هرچند شرایط نگهداری، تنظیمات و مدیریت سرورها بر عهدهی شرکت میزبانی میباشد که یکی از عوامل تعیین کنندهی کیفیت یک هاست، همین است.
مزایا و معایب هاست خارج از ایران
برخلاف سرویسهای میزبانی وبی که سرور آنها درون ایران مدیریت میشود، این هاستها در اکثر مواقع از بهای ترافیک ارزانتر یا نامحدودی بهرمند هستد. اما باید توجه داشت که قیمت چنین سرویسهایی با توجه به کاهش و یا افزایش نرخ ارز، کم یا زیاد میشوند و حتی ممکن است مدام درحال تغییر باشند. از طرفی به دلیل دورتر بودن موقعیت جغرافیایی سرورها تا ایران، ممکن است سرعت پایینتری را به دلیل پینگ بالاتر شاهد باشیم.
گرچه شما بدون محدودیت و تحریم میتوانید از قابلیتهای نرم افزاری هاستهای خارج از کشور استفاده کنید اما باید توجه کنید که در زمان اختلال در اینترنت کشور، سرویس شما نیز از دسترس خارج خواهد شد.
آیا استفاده از هاست داخلی روی سئو تاثیر منفی دارد ؟!
همه چیز به قدرت شرکت میزبانی وبی بستگی دارد که با آن قرارداد خواهید بست. درحالی که الگوریتمهای گوگل به کولوکیشن وب سایتها و سرعت بارگذاری بالاتر برای کاربران تاکید دارند، استفاده از یک هاست داخلی قدرتمند گزینهی بهتری برای بهبود رتبه سئو میباشد. البته باید توجه داشت آدرس آی پی سرورهای شرکت هاستینگ شما، درون لیست سیاه گوگل قرار نگرفته باشد.
تاکنون دربارهی هاست ایران و هاست خارج از ایران صحبت کردیم. مزایا و معایب این هاست ها را بررسی کردیم. اکنون میخواهیم یک جمع بندی نسبت به مطالب گفته شده در این مقاله ارائه داده و به این پرسش دهیم که کدام یک از سرویسها مناسب برای راه اندازی وب سایت ما هستند؟ درحالت کلی میتوان گفت اگر بازدیدکنندگان شما غالبا فارسی زبان و ایرانی هستند و همچنین اگر از اسکریپتها یا پلاگینهایی استفاده نمیکنید که قابلیتهای آن، در کشور عزیزمان تحریم شده، بهتر است از سرویسهای میزبانی وب داخلی استفاده کنید. درغیر اینصورت استفاده از یک سرویس میزبانی وب مدیریت شده در خارج از کشور، پیشنهاد ما به شماست.