با سلام و درود فراوان خدمت همهی شما دوستان و همراهان یارا آیتی. همانطور که میدانید در مقالهی قبل به بررسی هاست پرداختیم و دانستیم دقیقا هاست چیست، چه ویژگیهایی دارد و چرا یک طراح وب از آن استفاده میکند. امروز میخواهیم درکنار هم به بررسی انواع هاست های موجود در بازار هاستینگ و میزبانی وب ایران پرداخته تا بدانیم چه سرویسهایی در شرکتهای میزبانی ارائه میشوند و هرکدام چه قابلیت هایی دارند. پس بدون فوت وقت و معطلی وارد مباحث امروز میشویم…
انواع هاست از نظر موقعیت جغرافیایی
اگر در دنیای طراحی وب سایت فعالیت میکنید حتما کلمات هاست ایران، هاست خارج از کشور، هاست آلمان، هاست فرانسه و… به گوشتان خورده. یکی از طبقه بندیهایی که انواع هاست را از یکدیگر متمایز میکند،طبقه بندی بر اساس موقعیت جغرافیایی است. در حالت کلی سرویسهای میزبانی وب به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم میشوند. دلیل این طبقه بندی محل قرار گیری سرور سخت افزاری هاست موردنظر، در موقعیتهای مختلف است. برای مثال سخت افزار سرویسهایی که با عنوان هاست ایران عرضه میشوند، در دیتاسنترهای داخل کشور وجود دارند اما سرویسهایی مانند هاست آلمان، از نظر سخت افزاری، در دیتاسنترهایی مانند هتزنر آلمان حضور دارند.
انواع هاست از نظر اشتراکی و یا اختصاصی بودن
در حالت کلی زمانی که به بررسی انواع هاست میپردازیم، یک دسته بندی دیگر برای انواع سرویسها، مورد توجه قرار میگیرد. هاست اشتراکی یا اختصاصی! منظور از اشتراکی یعنی سرورهایی که میزبان چندین وب سایت بصورت همزمان هستند. درواقع اگر برای راه اندازی وب سایت خود از این نوع هاست استفاده کنید، چند وب سایت دیگر بصورت همزمان در کنار وب سایت شما از منابع سرور ارائه شده استفاده میکنند. این درحالی است که روی میزبانهای اختصاصی فقط و فقط یک وب سایت راه اندازی میشود. هاستهای اختصاصی از نظر هزینه، قیمت بالاتری را به خود اختصاص دادهاند اما استفاده از هاست اشتراکی هزینه کمتری را برایتان خواهند داشت.
نکته : هاست اشتراکی یا اختصاصی میتواند انواع داخلی و یا خارجی داشته باشد…
هاست ابری ، نسل جدید سرویس های میزبانی وب
هاست ابری یکی از جدیدترین سرویسهای موجود در بازار ایران و دنیا است که به سرعت محبوبیت خاصی بین طراحان حرفهای پیدا کرده. این نوع هاست برپایه متدهای مجازی سازی و استفاده از تکنیکهایی خاص، راه اندازی و ارائه میشود. از مزایای این نوع هاست میتوان پایداری نسبتا بالاتر سرویسها، قابلیت ارتقای آسانتر، منابع بیشتر، پرداخت به میزان استفاده و… را نام برد. هاست ابری انواع داخلی و خارجی، اشتراکی یا اختصاصی و بهینه شده برای انواع CMS را دارد اما باید توجه داشت به دلیل مکانیزمهای حرفهای استفاده شده برای راه اندازی، هزینه بیشتری از هاستهای سنتی برایتان خواهد داشت.
انواع هاست های بهینه شده برای سرویس های خاص
هاست وردپرس، هاست ای-کامرس، هاست جوملا و… سرویس هایی هستند که برای سیستمهای مدیریت محتوا، اسکریپتها و یا استفادههایی خاص، راه اندازی و بهینه میشوند. این نوع از سرویس های میزبانی وب با بکارگیری نرم افزارها و سخت افزارهای بهینه شده، سعی در هماهنگی، و افزایش سرعت و کارایی هرچه بیشتر دارند. برای مثال یکی از محبوبترین این سرویس ها، هاست وردپرس میباشد که با استفاده از قدرتمند ترین تجهیزات ذخیره سازی، پردازشی و وب سرور لایت اسپید راهاندازی میشود. لازم به ذکر است که چنین سرویسهایی انواع مختلفی همانند ابری، اختصاصی یا اشتراکی، داخلی و خارجی دارند.
دسته بندی هاست بر اساس سیستم عامل
یکی دیگر از دسته بندی هایی که برای انواع هاست میتوان درنظر گرفت، دسته بندی براساس سیستم عامل است. درحالت کلی هاستها به دو نوع لینوکسی و ویندوزی تقسیم میشوند. در این میان هاستهای لینوکسی درواقع سرویسهایی هستند که سیستم عامل سرور آنها یکی از توزیع های معروف لینوکس مانند سنت او اس، رِد هَت، کلود لینوکس و… میباشد. هاست لینوکس مناسب برای وب سایتهایی است که با زبانهای برنامه نویسی پی اچ پی، پایتون، پرل و… برنامه نویسی شدهاند. هاست ویندوز هم همانطور که از اسم آن پیداست، میزبانی است که با استفاده از سیستم عامل ویندوز سرور راه اندازی شده و مناسب برای وب سایتی میباشد که با زبانهای برنامه نویسی NET ، ASP. و #C نوشته شده است.
در این مقاله سعی کردیم انواع هاست را از دیدگاه های مختلف بررسی کنیم اما سوالهایی که درخصوص هاست یا سرویسهای میزبانی وب وجود دارند، بسیار زیادند. نگران نباشید! یارا آی تی همراه شماست و در مقالههای آتی به پاسخ دادن آنها خواهد پرداخت. از این که در خوندن این مقاله همراه ما بودید بسیار متشکریم. چنانچه درخصوص انواع مختلف هاست سوالی داشتید کافیس در بخش دیدگاهها و در ادامهی همین صفحه از کارشناسان ما بپرسید…