اولین گام طراحی سایت با وردپرس نصب آن روی هاست میباشد که باید به دقت صورت پذیرد. همچنین سی پنل ( cpanel ) یکی از محبوبترین سرویسهای میزبانی تحت وب است که امروزه توجه کاربران زیادی را به خود جلب کرده است. برای نصب وردپرس در cpanel در چند قدم ساده، با یارا آیتی همراه باشید…
دانلود آخرین نسخه وردپرس
اولین گام برای نصب و راه اندازی وردپرس در هاست سی پنل، دانلود آخرین نسخهی وردپرس است که میتوانید آن را از این آدرس دریافت کنید.
بارگذاری فایل نصبی وردپرس روی هاست سی پنل
پس از ورود به File Manager مطابق شکل زیر، روی پوشهی public_html دوبار کلیک کرده سپس روی گزینهی Upload موجود در منوی بالا کلیک کنید.
در پنجره باز شده کافیست فایل نصبی وردپرس را که در مرحله قبل دریافت نموده بودید انتخاب و بارگذاری کنید. عملیات آپلود را میتوانید توسط درگ اند دراپ نیز انجام دهید.
بعد از بارگذاری نیاز است که فایل zip وردپرس را از حالت فشرده خارج نمایید. به همین خاطر مطابق شکل زیر، روی فایل آپلود شده راست کلیک نمایید و روی گزینهی Extract کلیک کنید.
بعد از خارج شدن فایل zip از حالت فشرده، پوشهای با نام wordpress را مشاهده خواهید کرد. وارد این پوشه شوید و مطابق شکل زیر، تمامی فایلهای موجود در آن را با زدن گزینه Select All انتخاب کرده و در مونوی بالا بر روی گزینه Move کلیک نمایید. توجه داشه باشید که اگر در این مرحله نتوانستید پوشه وردپرس را بیابید، روی گزینهی Reload کلیک کنید.
حال پنجرهای مطابق تصویر زیر مشاهده خواهید کرد. در این پنجره مسیر را بر روی /public_html قرار دهید و بر روی گزینه Move Files کلیک نمایید تا تمامی فایلهای پوشه wordpress به پوشه public_html منتقل شود.
پس از انتقال فایل های وردپرس به پوشهی public_html میتوانید روی فایل نصبی وردپرس با فرمت .zip راست کلیک کرده و آن را حذف کنید. همچنین با زدن تیک گزینهی Skip the trash and permanently delete the files هنگام حذف کردن، این فایل را بصورت کامل از هاست خود پاک خواهید کرد تا فضای هاست شما را اشغال نکند.
تبریک! شما مراحل نصب وردپرس در cpanel را با موفقیت گذراندید. اکنون میبایست برای راه اندازی وردپرس یک دیتابیس ایجاد کنیم…
ساخت پایگاه داده (دیتابیس)
سومین گام از آموزش نصب وردپرس در Cpanel، ساخت پایگاه داده (دیتابیس) میباشد.
برای ساخت دیتابیس مطابق شکل زیر، به قسمت MySQL® Database Wizard در هاست سی پنل خود بروید.
در این مرحله، باید یک نام دلخواه برای دیتابیس خود انتخاب نمایید و روی کلید Next Step را کلیک کنید. این نام می تواند حداکثر دارای ۵۴ کاراکتر باشد.
در مرحلهی بعدی همانند آنچه که در تصویر زیر مشاهده میکنید، باید برای یک نام کاربری و رمز عبور قوی برای ارتباط وردپرس با دیتابیس ایجاد کنید.
این رمز عبور بهتر است حاوی کلمات کوچک و بزرگ انگلیسی و دارای علائم نگارشی مانند نقطه و … باشد. همچنین میتوانید با کلیک روی کلید Password Generator به طور خودکار و تصادفی یک پسورد قدرتمند ایجاد نمایید. سپس، بعد از انتخاب نام کاربری و رمز عبور روی کلید Create User کلیک کنید.
نکته : این نام کاربری و رمزعبور را حتما یادداشت کنید سعی کنید آن را به ذهن بسپارید زیرا هنگام استفاده از اسکریپتها و سیستمهای مدیریت محتوا به آن نیاز خواهید داشت.
در گام بعد مطابق تصویر زیر، گزینه ALL PRIVILEGES را انتخاب کرده، روی Make Changes کلیک کرده و در ادامه دکمهی Next Step را بزنید تا دیتابیس شما به طور کامل ساخته و مورد استفاده شود.
نکته : اگر در این مرحله دسترسیهای لازم را کاربری که ایجاد کردهاید را ندهید ممکن است در راهاندازی، مدیریت و ارتباط اسکریپت هایتان با آن، دچار مشکل شوید. همچنین می توانید از بالای چکباکس ALL PRIVILEGES نام کاربری و نام دیتابیس ساخته شده را مشاهده و آن را جایی ذخیره کنید زیرا در مراحل آتی به آنها نیاز داریم.
اکنون زمان راه اندازی وردپرس فرا رسیده است و مرکز آموزش یارا شما را به خواندن ادامه ی این مقاله دعوت میکند…
پیکربندی و راه اندازی وردپرس روی سی پنل
آخرین گام آموزش نصب وردپرس در Cpanel، راه اندازی و پیکربندی وردپرس را بررسی می کنیم
برای انجام این کار آدرس سایت یا دامنه خود را در مرورگر وارد نمایید. سپس با تصویری مطابق شکل زیر روبرو خواهید شد که از شما میخواهد زبان پیشخوان وردپرسی که بر روی سایتتان نصب میشود را انتخاب نمایید.
اگر زبان سایتتان فارسی است و میخواهید نسخه نصبی وردپرس برای شما راستچین باشد، زبان فارسی را انتخاب کرده و روی کلید ادامه کلیک کنید.
در این مرحله اطلاعاتی درباره ی نصب و راه اندازی وردپرس، مطابق تصویر زیر مشاهده خواهید کرد که برای عبور از این مرحله کافیست روی کلید بزن بریم کلیک کنید…
اکنون وردپرس از شما میخواهد اطلاعات مربوط به دیتابیس خود را وارد نمایید. در این قسمت نام پایگاهداده (دیتابیس)، نام کاربری و رمز عبوری که در مرحله قبلی انتخاب کرده بودید را وارد کرده، سپس روی کلید فرستادن کلیک کنید.
نکته : فیلد میزبان پایگاه داده را بصورت پیشفرض localhost قرار داده و آن را تغییر ندهید.
حال وردپرس مطابق تصویر زیر از شما می خواهد اطلاعات وب سایتی که می خواهید راه اندازی کنید را وارد کنید. همچنین اطلاعات مدیریتی وب سایت خود را می توانید از این بخش وارد کنید.
نکاتی که باید دربارهی نصب وردپرس در cPanel بدانیم
در این آموزش قدم به قدم مراحل نصب و راه اندازی وردپرس را بررسی کردیم. اکنون شما می توانید وارد بخش میزبانی وب یا هاست وردپرس یارا آیتی شده و سرویس مناسب خود را انتخاب کنید تا وب سایت وردپرسی خود را همین امروز راه اندازی کنید. همچنین توجه داشته باشید اگر از هاست وردپرس یارا آیتی استفاده میکنید پشتیبان وردپرس شما تمامی مراحل نصب را بصورت رایگان برای شما انجام خواهد داد.
اگر وردپرس را خودتان نصب میکنید توجه داشته باشید که نام کاربری و رمزهای عبور را در زمان ایجاد دیتابیس و راه اندازی وردپرس، قدرتمند انتخاب کنید. همچنین فایل نصبی وردپرس را از منابع غیر رسمی دانلود نکنید. ما در ابتدای همین مقاله آدرس دانلود نسخه رسمی و اصلی وردپرس را قرار داده ایم.
از اینکه با یارا آیتی در خواندن این مقاله همراه بودید متشکریم. چنانچه سوالی دربارهی نصب وردپرس دارید در ادامه ی همین صفحه در بخش نظرات بپرسید یا با پشتیبان هاست وردپرس خود در ارتباط باشید…