در این مقاله قرار است دربارهی ایجادکردن یا ساختن Subdomain صحبت کنیم. اما پیش از هرچیز باید بدانیم ساب دامین، زیر دامنه یا subdomain چیست و چه کاربردی دارد. در ادامهی این مقاله همراه یارا آیتی باشید…
Subdomain یا زیر دامنه چیست؟
ساب دامین یا زیر دامنه نامیست که به صورت پیشوند قبل از نام دامنه اصلی قرار گرفته و توسط یک نقطه از نام دامنه اصلی وبسایت متمایز میشود. در واقع ساب دامینها قسمتی متفاوت از وبسایت اصلی شما خواهند بود که درون هرکدام میتوانید سیستم مدیریت محتوای متفاوتی نصب کنید یا یک وبسایت کاملا متفاوت، با محتوای کاملا متفاوت نسبت به وبسایت اصلی خودتان، راه اندازی کنید. برای مثال اگر آدرس دامنهی اصلی ما yarait.com است اما ناحیهی کاربری و محیط مدیریت امور کاربران یارا آیتی ( پورتال آنلاین ) با دامنهی online.yarait.com در دسترس خواهد بود. به این ترتیب online یک ساب دامنه از آدرس اصلی وبسایت ما خواهد بود.
Subdomain چه کاربردهایی دارد؟
برخی از دوستان علاقمندند وب سایتشان از چند بخش تشکیل شود و هرکدام از بخشها توسط یک سیستم مدیریت محتوا و یا پلفترم اختصاصی مدیریت یا راهاندازی شود میتوانند از زیر دامنهها برای داشتن چنین قابلیتی استفاده کنند. برای مثال شخص میتواند برای بخشهای فروشگاهی، خبری، و یا پشتیبانی وبسایت خود از یک آدرس مجزا استفاده کند:
support.yourdomain.com : برای مثال در این آدرس شخص میتواند با راه اندازی پلتفرمهای تیکتینگ در این آدرس به مشتریان خود خدمات و پشتیبانی ارائه کند.
news.yourdomain.com : میتواند با استفاده از این آدرس و با نصب سیستم مدیریت محتوای وردپرس اخبار وبسایت و کسب و کار خود را منتشر کند.
store.yourdomain.com : همچنین میتواند فروشگاه خود را با استفاده از پلتفرم پرستاشاپ در این ساب دامنه راه اندازی نماید.
بسیاری از عزیزان هم برای در دسترس قرار دادن پیش نمایش قالبها یا اسکریپت هایی که طراحی میکنند از ساب دامینها استفاده میکنند تا هزینه ی اضافی بابت خرید دامنههای متعدد پرداخت نکنند.
برخی از طراحان تازه کار هم برای تست و تمرین از subdomainها استفاده میکنند تا برای راه اندازی وب سایت تستی جدید، دامنهی جدید خریداری نکنند.
آیا ایجاد Subdomain برای سئو مفید است؟
روش ایجاد و ساختن Subdomain در cPanel
در صفحهی باز شده مطابق تصویر زیر در بخش Create a Subdomain میتوانید به سادگی ساب دامنهی جدید خود را ایجاد نمایید. در ادامهی این مقاله همراه ما باشید…
Subdomain : در این فیلد همانند تصویر فوق میتوانید نام ساب دامین مورد نظر خود را وارد نمایید. برای مثال این نام میتواند بصورت blog ، clients ، theme1 و… باشد.
Domain : در این بخش میتوانید دامنهی اصلی خود را که میخواهید ساب دامین زیرمجموعه آن شود انتخاب کنید. چنانچه فقط یک دامنه روی هاست خود دارید نیازی به تغییر این بخش نیست.
Document Roor : در این بخش میتوانید آدرس یا نام پوشه ای که وب سایت جدید روی آن قرار میگیرد را بصورت دلخواه وارد کنید. پیشنهاد میکنیم این بخش را نیز بدون انجام تغییرات رها کنید.
Create : با فشردن این کلید ساب دامنهی شما ایجاد خواهد شد و پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات را همانند تصویر زیر مشاهده میکنید. که میتوانید آدرس ایجاد شده را مشاهده کرده و با کلیک روی عبارت Go Back مجددا به بخش subdomains بازگردید.
نکته : پس از ایجاد ساب دامنه ی جدید از طریق آموزش دریفات SSL رایگان در cPanel ،یک گواهی ssl رایگان برای آن فعال کنید.
مدیریت و حذف Subdomain ها
برای مدیریت و یا حذف ساب دامین ها در cpanel کافیست همانند تصویر زیر به در بخش ساب دامین ها به بخش Modify a Subdomain مراجعه کنید.
درهمانطور که در تصویر فوق مشاهده میکنید لینک ساب دامنه های ایجاد شده نمایش داده میشوند. و چند ستون وجود دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
Doucument Root : با کلیک کردن روی لینکهایی که شما در این ستون مشاهده میکنید به پوشه ایجاد شده برای ساب دامینتان هدایت میشوید تا از طریق فایل منیجر به مدیریت آن بپردازید.
Redirection : چنانچه تنظیمات شما به گونهای بود که بازدید کننده از این subdomain به آدرس خاصی هدایت شود، آن آدرس را از این بخش مشاهده خواهید کرد. اما چگونه ساب دامین را به آدرس خاصی ریدایرکت کنیم؟
Actions : در ستون actions میتوانید با کلیک کردن روی عبارت Manage Redirection کلیک کنید و در صفحهی باز شده مطابق تصویر زیر با وارد کردن لینک مورد نظر و کلیک روی کلید Save تعیین کنید که ساب دامین شما به لینک مورد نظر ریدایرکت شود. سپس با کلیک روی عبارت Go Back به صفحهی مدیریت subdomain ها بازگردید.
حذف کامل Subdomain ها
برای حذف کامل ساب دامنه های ایجاد شده ابتدا میبایست از طریق فایل منیجر cpanel وارد پوشهی public_html شوید سپس روی پوشهی ساب دامنهی مورد نظر راست کلیک کرده و با استفاده از گزینهی Delete و علامت دار کردن گزینهی Skip the trash and permanently delete the files ، آن پوشه را بصورت کامل حذف کنید.
سپس مجددا به بخش Subdomains بازگردید و در بخش Modify a Subdomain در ستون Actions روی عبارت Remove کلیک کنید تا صفحهای مطابق با تصویر زیر به نمایش درآید.
پس از مشاهدهی صفحهای که مطابق با تصویر فوق است، کافیست روی کلید Delete Subdomain کلیک کنید تا عملیات حذف ساب دامنه انجام شده و پیغام موفقیت آمیز بودن عملیات حذف ساب دامین را دریافت کنید.
تبریک میگوییم. شما توانستید ایجادکردن یک ساب دامین و مدیریت آن را بیاموزید. از اینکه در خواندن این مقاله همراه ما بودید متشکریم. چنانچه سوالی دربارهی روش ایجاد ساب دامین و مدیریت آن داشتید کافیست در انتهای این صفحه در بخش نظرات بپرسید تا همکاران ما در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.